2014/05/17

mother's day cake

Äitienpäivän 
SUKLAA-MANSIKKA-TÄYTEKAKKU


Tässä teille ehkäpä maailman paras täytekakku sitten oman äitini bravuurin. Ylempi kuva on Valion, alemmassa oma kakku, johon kokeilin ruusutyyppistä pursotusta. Urakka kakun tekemisessä oli melkoinen, mutta mukavaa ja palkitsevaa puuhaa. Ja lopputuloksesta olin äärimmäisen ylpeä! Tässä vielä kakun resepti Valion reseptistä hieman muunneltuna.

AINEKSET
Suklaakakkupohja
  • 5 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 1,5 dl venhäjauhoja
  • 0,5 dl perunajauhoja
  • 3/4 dl kaakaotiivistettä
  • 1-1,5 tl leivinjauhetta

Kostutus
  • 3 dl Juissi Mansikkamehua

Täyte
  • 1 prk (à 200 g) Valio maustettua rahkaa makea mansikka
  • 2 dl kuohukermaa
  • n. 6 dl mansikkahilloa
  • n. 6 dl (300 g) mansikoita

Kuorrutus
  • 2 prk (à 2,5 dl) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 180 g tummaa suklaata
  • tuoreita mansikoita

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Aseta leivinpaperiarkki irtopohjavuoan pohjan päälle (halkaisija 24 cm) ja kiristä reunarengas paikoilleen.
  2. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi kuivat aineet omaan astiaan. Lisää ne varovasti nostellen vaahdon joukkoon (vältä kopauttelua).
  3. Kaada kakkutaikina vuokaan. Sulje uunin ovi pehmeästi. Paista uunin ala-/keskiosassa 45 min tai kunnes kypsä (taikina irtoaa vuoan reunoista).
  4. Leikkaa hyvin jäähtynyt kakkupohja kolmeen yhtä paksuun osaan.
  5. Vaahdota kerma. Sekoita mansikkarahka kerman joukkoon. Viipaloi mansikat.
  6. Täytä kakun molemmat välit seuraavasti: Kostuta pohja mansikkamehulla (n. 1 dl). Levitä kakkupohjan päälle mansikkahilloa ja lusikoi puolet kerma-rahkaseoksesta hillon päälle. Lisää seoksen päälle mansikat. Aloita toisen kerroksen täyttö kostutuksella (n. 1 dl). Kostuta myös kansi huolellisesti molemmin puolin ja laita kakun päälle. Laita loppu hillo kannen päälle (ja levitä mahdollisesti ylijäänyt kerma-rahkaseos kakun päälle ja reunoille).
  7. Anna kakun maustua jääkaapissa (peitettynä) vähintään 2 tuntia, mielellään yön yli.
  8. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Tee lusikalla suklaaraitoja mansikoihin. Vaahdota vaahtoutuva vaniljakastike. Lisää vaahdon joukkoon jäähtynyt suklaasula ja sekoita. Levitä kermaa kakun reunoille metallilastalla tai veitsellä. Lusikoi loppu kerma pursotinpussiin, jossa tähtitylla. Pursota kuorrutus haluamallasi tavalla (esim. ruusu-/ruusukepursotus). Aloita missä tahansa ruusutyyppisessä pursotuksessa ruusukkeen keskeltä ja jatka ulospäin kasvavalla pyöreällä liikkeellä.
  9. Lisää mansikat kakun päälle. Voit halutessasi koristella kakun vielä kaakaojauheella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!