2012/06/25

mud cake

Tässäpä teille maanantaiaamupäivän iloksi kakkuohje: Mud Cake



Mud Cake
(8-10:lle)

2,5 dl kakkuvehnäjauhoja
3/4 kaakaojauhetta
1/4 tl suolaa
2 kananmunaa
3 dl sokeria
1/2 rkl vaniljasokeria
1 dl juoksevaa rypsiöljyvalmistetta

1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Aseta irtopohjavuokaan (halkaisija n. 24 cm) pohjan kokoinen leivinpaperipala.
2. Vaahdota munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.
3. Sekoita kakkuvehnäjauhot, kaakaojauho ja suola keskenään.
4. Sekoita vaahdon joukkoon varovasti juokseva rypsiöljyvalmiste sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet.
5. Kaada taikina vuokaan. Paista uunin alatasolla n. 20 minuuttia. Kypsä kakku on pinnalta rapea ja sisältä hieman taikinainen.

Tuossahan tuo ohje nyt on kaikessa yksinkertaisuudessaan. Kakkujaleiponeena voin sanoa, että tää on tosi helppo ja nopea tehdä ja äärimmäisen hyvää :) Valmista kakkua voi koristella tällee kesäsin ulkoapoimituilla orvokeilla (syötäviä!) ja sitruunamelissan lehdillä. Päälle voi myös ripotella tomusokeria (kuten kuvassa) tai sulatettua suklaata. Kantsii tarjota hieman juoksevaksi jätetyn vatkatun kerman tai vaikka vaniljajäätelön ja mansikkahillon kanssa. Kaikki, jotka innostu, kokeilemaan! Ohje on SUNNUNTAI Anni Helena -kakkuvehnäjauhopussin kyljestä napattu reilu kaksi vuotta sitten ja erittäin hyväksi havaittu.


Mud Cake
(for 8 to 10 person)

2,5 dl cake wheat flour
3/4 dl cocoa powder
1/4 tsp salt
2 eggs
3 dl sugar
1/2 tbsp vanilla sugar
1 dl running canola oil produce

1. Heat up the oven to 200 Celsius. Cut (diameter 24 cm) round piece of parchment paper and put in a cake tin.
2. Froth the eggs and sugars into a mellow foam.
3. Mix the cake wheat flour, cocoa powder and salt together.
4. Mix into the foam carefully the running canola oil produce and the together mixed dry ingredients.
5. Pour the dough into the cake tin. Bake the cake in the bottom of the oven for 20 minutes. The cake is well done when it's nice and crispy on the outside but still doughy on the inside.

Here's the first cake recipe from me. You can also decorate the cake with eatable flowers, like violet's, and icing sugar or melted chocolate. Serve with beaten double cream or vanilla ice cream and strawberry jam. Everyone who got interested, go and try! I've baked this cake many times and it's really easy, quick and so good :)

xoxo Janna

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!