2012/02/29

important


Hei ihmiset! Tänään on viimeinen päivä aikaa poistaa Googlen hakuhistoria, jos on Googlen asiakas (esim. Gmail tai Blogger). Kannattaa poistaa, olisi siellä sitten jotain tai ei.

Hi people! Today is the last day to delete your Google search history if you're a client of Google (in Gmail or Blogger for example). Remember to delete it, whether there was something or not.

(Alla oleva artikkeli kopioitu HS:n nettisivuilta)


Ohjeet hakuhistorian poistamiseksi
| 0 |
Internetin käyttäjien etujärjestö Electric Frontier Foundation (EFF) suosittelee, että Googlen asiakkaat tyhjentävät hakuhistoriansa ennen yhtiön uuden yksityisyydensuojakäytännön voimaan tulemista maaliskuun 1. päivänä.
Hakuhistoria on Googlen tarjoama palvelu, joka säilyttää listan tehdyistä Google-hauista yhtiön palvelimilla. Palvelu ei ole kaikilla automaattisesti päällä, vaan se on täytynyt jossain vaiheessa hyväksyä. Hyväksyntä on voinut tapahtua myös puolihuolimattomasti.
Hakuhistoria säilyy vain rekisteröityneillä Google-käyttäjillä, jotka kirjautuvat esimerkiksi Gmail-palveluun tunnuksella ja salasanalla.
Googlen käyttöehtojen muutos sen sijaan koske myös rekisteröimättömiä käyttäjiä, eli niitä jotka käyttävät yhtiön hakupalvelua tai esimerkiksi Youtubea ilman tunnuksia.
EFF:n ohjeiden avulla oman hakuhistoriansa voi poistaa helposti.
Kirjaudu sisään Google-tunnuksillasi mihin tahansa Google-palveluun, esimerkiksi Gmailiin tai hakukoneeseen.
Sen jälkeen mene osoitteeseen https://www.google.com/history. Mikäli verkkohakuhistoria-palvelu on päällä, näet Googlen keräämän tiedon tältä sivulta.
Paina "Poista koko verkkohistoria" -nappia ja sen jälkeen kytke palvelu pois päältä.
Myös Youtube-hakuhistorian ja katseltujen videoiden tiedot voi poistaa. Myös siitä löytyy lisätietoa EFF:n sivuilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!