2011/12/02

Maroon 5 HKI 30.11.11

Hei rakkaat! :)

Mahtavaa tulevaa viikonloppua ja ensi viikolle jatkuvaa Itsenäisyyspäivä-lomaa (öhöm kaks päivää..)! Huomenna ja ehkä ylihuomennakin olisi aikomus juhlia kaksia kavereiden 15-vuotisjuhlia. Mutta palataanpas pari päivää taaksepäin eli viime keskiviikkoon. Toisin sanoen Maroon 5:n keikkapäivään 30.11.2011. Odotukset keikan suhteen täyttyivät, mutta toisaalta eivät aivan kaikki, kun taas toiset ylittyivät :) Tässä tulee nyt koko päivän postaus, joten iloa ja jaksamista lukemiseen!

Heräsin siis aivan tavallisesti kouluun klo puoli kahdeksan jälkeen ja koulu sitten alkoi yhdeksältä. Yrittäjyys-kurssin valinneilla oppilailla oli yritysvierailu Valion Vantaan tehtaalle ja siellä sitten käytiin ihmettelemässä meijerialaa. Välittömästi pääsisi töihin peruskoulutuksen jälkeen, mutta kun ei tuo meijeristin ammatti niinkään kiinnosta :/ Valiolta tultiin sitten takaisin koululle n. klo 13 ja jäljellä oli kaksi tuntia kuvista. Joo, kyllä mä oisin voinu nekin kaksi tuntia mun elämästä käyttää paremmin. Kolmelta sitten tultiin kyydillä mun vanhan kaverin kanssa meille ja ruvettiin valmistautumaan. Lähdettiin sitten kohti Helsinkiä jtn kymmentä yli viis ja oltiin vähän vailla kuus Kaapelitehtaalla.

Jono oli meidän tullessa paikalle suhteellisen lyhyt, meitä ennen oli ehkä joku 150 ihmistä ja jonottaessa meidän taakse keräänty se hirvee ihmismäärä. Jonotusta oli kestäny jtn 45 minuuttia, kun päästiin sisälle Kaapelitehtaalle 18.45-50 eli päästiin etuajassa, koska ovien ois pitäny aueta vasta klo 19. Siinä sitte jätettiin takit narikkaan (kehotuksesta... ;). Makso muute aika paljon; yks takki narikkaan 2,50€ eli meil yhteensä 5€). Ennen sitä olin ostanu mustan paidan, jossa lukee "MOVES LIKE JAGGER" eri väreillä. Mietin kyllä kaks kertaa, että ostanko, ku se maksoi 30€, mutta ois jääny niin painaa mieltä, jos oisin jättäny ostamatta, että oli ihan pakko :) Semmonen nyt sitten komeilee munki päällä aina välillä.

Tästä on pakko mainita; kun oltiin hetki seisoskeltu mun kaverin (tästä lähin R) kanssa varsinaisella keikka-alueella, ensimmäinen teinityttö oli sammunu kavereidensa syliin ja vähän ajan päästä se sitten laattasi. Suurin osa ennen meitä olleista nuorista oli alottanu juomisen jonossa, kun ei sisälle saanu tuoda pulloja ja purkkeja. Tommonen käytös pistää kyllä ihmettelemään, että on maksanu päästäkseen kuuntelee bändiä livenä ja sitten juo ittensä semmoseen jurriin, et yrjöö loppuillan ja joudutaan poistaa koko paikast, ni onks siin mitää järkee?? Välil ei kyl tiiä, mitä ihmisten päässä liikkuu - jos siellä liikkuu mitään...

Lämppäri alotti vähän yli kahdeksan. Lavalla lauleli ja soitti kitaraa joku newyorkilainen Emily King ja sit kans joku mies säesti omalla kitarallaan ja laulo taustoja. Sellasta ns. boheemia soul-laulua, joka alko loppujen lopuks unettaa ihan hirveesti, ku muutenki oli kauheet univelat ja väsyny olo koko pävän. Emily miehineen lopetti n. 20.45 ja ysiltä oli Maroon 5:n määrä nousta lavalle ja vetää se show, jota kaikki oli tullu kattomaan.

Miljoonien paikan vaihdosten jälkeen jäätiin sitten R:n kanssa seisomaan kirjaimellisesti takavasemmalle ja varvasteltiin sieltä sitten niin paljon kuin pystyttiin. Lavalla parveili kamalasti porukkaa säätämässä kaikkee mahdollista ja porukka ootti jo ihan täpinöissä, että joko ne tulee! Sitten noin seitsemää yli yhdeksän yleisö alko huutaa ja taputtaa, kun lavalla alko näkyä haluttua liikettä ja valkopaitainen mies rupes vilahtelemaan valojen välkkyessä. Rummut pärähti paukkumaan hirveessä metelissä ja valojen kirkkaassa leikissä ja kaiken keskeltä erottu Adam Levinen hyppivä kroppa ja joka taputti käsiään yhteen saaden samalla yleisön mukaan. Ja sitten alko se tuttu, yksinkertainen kitarariffi ja vihellys... Moves Like Jagger!!! Ääni ehkä viel pikkusen käheenä Adam aloitti laulun ja koko Kaapelitehdas tärisi. Valkosinipunaset valot vilkku edestakaisin kertosäkeessä ja rintakehä tärisi basson jytinässä. MLJ loppui ja samantien perään soitettiin Harder To Breathe.

Kunniattomana paskiaisena otan videot ko. keikasta Youtubesta, koska mun omat videot on surkeeta kännykkälaatua, jota ei kukaan halua nähdä. Tää saattaa nyt vaikuttaa siltä, että en välttämättä olekaan ollut koko keikalla, koska videoista näkee koko show'n, joidenka ja oman mielikuvitukseni avulla olen voinut keksiä tämän postauksen, mutta teidän on nyt vaan uskottava, että MINÄKIN OLIN SIELLÄ!! :D

En muista soittolistaa oikeassa järjestyksessä (kolme ekaa ja vika ovat oikein, muista en tiedä) ja saattaa olla, että osa kappaleista uupuu, mutta tässä nyt on jonkinmoinen soittolista Maroon 5:n keikalta:

Moves Like Jagger*
Harder To Breathe
Sunday Morning
If I Never See Your Face Again
Misery*
Makes Me Wonder*
Give A Little More
The Sun
Secret
Never Gonna Leave This Bed*
Wake Up Call*
Stutter

Encore:
Hands All Over*
She Will Be Loved*


Okei, toi on siis kokonainen ja oikein oleva soittolista, koska kävin tarkistamassa sen setlist.fm:stä. *-merkityt on semmosia biisejä, jotka halusin kuulla ja mun onneksi ne soitettiin keikalla :) Kaikki biisit ja introt/improt oli aivan mahtavia ja propsit täytyy M5:lle antaa siitä, että ne todellakin osaa laulaa ja soittaa livenä (kuten myös Muse ja Linkin Park) toisin kuin esim. Katy Perry tai Miley Cyrus...

Ehkä kaikkein kaunein ja mieleen painuvin kohtaus mieleen jäi vihoviimeisestä kappaleesta She Will Be Loved:sta. Adam lauloi aluksi itse, mutta kysyikin sitten meiltä, halutaanko me laulaa :D Yleisöstä ei kuulunu mitään muuta kuin ilon sekaista yeah-huutoa, joten Adamhan pisti meidät laulamaan. Videosta näätte, miten se kaikki tapahtu. Me oltiin R:n kanssa sillä puolella, jolla laulettiin I don't mind spending everyday out on your corner in the pouring rain... Ja sitten kun molemmat puolet lauloi samaan aikaan omaa osaansa (toinen puoli: She will be loved, and she will be loved) se oli niin harmoonista ja sykähdyttävää, että melkein itkettiin. Ainakin R sanoi melkein ruvenneensa itkemään ja itsekin melkein tässä vetistelen sitä muistellessani ja tuota videota kuunnellessa. Maailmassa on asioita, joita jokaisen täytyisi kokea. Nämä keikat ovat yksi niistä.

Keikasta jäi kokonaisuudessaan tosi hyvä kuva ja se on selvää, ettei ilman korvatulppia semmoiselle mennä (ääni hajoaa niissä desibeleissä niin pahasti, että musiikista tulee vain kovaäänistä puuroa, mutta onneksi korvatulpat jotenkin kokoaa äänet ja saa kaiken kuulostamaan hyvältä. Suosittelen!) Maroon 5 on nyt kerran koettu, mutta mieluusti koen heidät uudestaan (mieluusti muualla kuin Kaapelitehtaalla, jossa nyt ei ole ihan maailman paras äänentoisto). Vietyämme R:n kotiinsa ja päästyäni puolen yön jälkeen itsekin nukkumaan, olin kuolemanväsynyt mutta onnellinen. Haikella kaipuulla jäin muistelemaan keikan tunnelmaa ja olen koko ajan halunnut mennä ajassa taaksepäin ja uusia sen aina uudestaan ja uudestaan. Jonakin päivänä ehkä saankin siihen mahdollisuuden ;)

Nostan hattua kaikille niille, jotka jaksoitte lukea tänne asti (tää on varmaan mun pisin postaus yhdestä ja samasta aiheesta ikinä). Vielä tuli mieleen, että liityin keikan aikan ONE -nimiseen järjestöön. Käykää lukemassa lisää --> www.ONE.org

Tältä erää ihanaiset hyviä jatkoja :)
(Videot: santtu483)

Sorry for every one who was hoping to read this post in English but it's way too big job for me to do it in English. Okay, maybe I'm being lazy now but still ;) Happy weekend to everybody!
2 kommenttia:

  1. oli kyllä kieltämättä mahtava keikka! varsinki kun ite oli eturivissä,no eihän sitä tullu muutaku 6 tuntia jonotettua ulkona! :D ja olen täysin samaa mieltä juomisesta keikoilla! mutta jokainen tyylillään.

    luin tuosta että oot ollu linkin parkinki keikalla, se oli aivan ihana keikka sekin <3

    VastaaPoista
  2. Hei ihanaa, kiitos kommentista :D <3 Vielä kerta kiellon päälle: SE KEIKKA OLI MAHTAVA! Varmaa jonotit kuus tuntia, ku siel oli hirvee tuuli ja kaikkee :/ mut saitpahan hyvän paikan.

    Ja joo, myönnän et taisin kirjottaa ton sillai että luulis mun olleen Linkin Parkinki keikalla, mut en oo ollu :( Oisin kyl halunnu mennä. Mä vaan oon tietoinen siitä, että ne osaa soittaa ja laulaa hyvin livenäkin ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!