2011/06/26

what we've done


Linkin Park, What I've Done

In this farewell
There's no blood
There's no alibi
'Cause I've drawn regret
From the truth
Of a thousand lies

(Chorus)
So let mercy come
And wash away
What I've done

I'll face myself
To cross out what I've become
Erase myself
And let go what I've done

Put to rest
What you thought of me
While I clean this slate
With the hands of uncertainty

(Chorus)

For what I've done
I start again
And whatever pain may come
Today this ends
I'm forgiving what I've done!

(Chorus)

What I've done
Forgiving what I've done


Linkin Park on ollut jo kauan yksi lempibändeistäni. Olen myös vahvasti sitä mieltä, että tämä musiikkivideo pitäisi saada pyörimään leffateattereihin ihan juuri sen sanoman vuoksi. Biisissä on ajatusta, sanomaa, melodiaa ja rutkasti rohkeutta, ja se näyttää koruttoman kylmästi, mitä ihminen on tehnyt maapallolle. Kaikki sodat, vallanhavitukset, tekniikan edityminen, ihmisten ja samalla ongelmien lisääntyminen ovat vieneet maapalloamme lähemmäs loppuaan. Vaikka ihmiset ovat keksineet niin ihmeellisiä asioita kuin televisio, radio ja tietokoneet, niin ihmiskunta ei tunnu osaavan ratkaista ongelmiaan, jotka alituiseen vain pahenevat. Paasaus ilmastonmuutoksesta ja ekologisuudesta on onneksi saanut monet ihmiset heräämään ja muuttamaan tapojaan, mutta liiallisuuksiinkin on osattu mennä; jotkut säästävät ja säästävät esim. ruokaa niin paljon, ettei sitä ehditä käyttää ja se pilaantuu ja tällä tavoin kulutetaan yhä enemmän maapallon ehtyviä luonnonvaroja. Mutta kuten sanottua, muutos lähtee pienistä asioista. On OK käyttää samaa hammaslankapätkää päiväkausia, on OK olla käymättä suihkussa viikkoon, on OK käyttää samoja farkkuja yli kolme vuotta sekä on OK käydä marjassa ja sienessä ja säilöä herkut, ja olla kertomasta tästä kavereille. Yritän itsekin valinnoillani helpottaa nykyistä tilannetta ja estää ongelmien syntymistä, mutta siihen tarvitaan kaikki maapallon ihmiset, jotta muutos olisi täydellinen. Aina kannattaa tehdä hyvää, kun on kyse maan, ihmisten ja luonnon hyvinvoinnista, sillä niillä valinnoilla on merkitys siihen, millaisessa ympäristössä lapsenlapsemme ja heidän lapsensa tulevat elämään.

This amazing music video shows horribly well what people has done to Earth. We should change our habits and start to think what kind of a world our choices are making because our grandchildren and their children have to live in that world. If we continue with our resent life styles, our great grandchildren may not ever see a polar bear or the beauty of our world that still remains today but maybe not after one hundred years.30 Seconds To Mars, A Beautiful Lie

Lie awake in bed at night
And think about your life
Do you want to be different?
Try to let go of the truth
The battles of your youth
'Cause this is just a game

(Chorus)
It's a beautiful lie
It's a perfect denial
Such a beautiful lie to believe in
So beautiful, beautiful it makes me

It's time to forget about the past
To wash away what happened last
Hide behind an empty face
Don't ask too much, just say
'Cause this is just a game

(Chorus)

(Oh Oh
The end of the world)

Everyone's looking at me
I'm running around in circles, baby
A quiet desperation's building higher
I've got to remember this is just a game

(So beautiful, beautiful
It's so beautiful lie
So beautiful, beautiful
It's a beautiful lie
So beautiful, beautiful...)

(Chorus)


30 Seconds To Marsillakin on aivan huikaisevan upea musiikkivideo liittyen ilmastonmuutokseen. A Beautiful Lie pistää todellakin ajattelemaan, millaiseen tilanteeseen ja vaaraan ihmiset ajavat toisensa. Pakostakin alkaa miettiä, mitä voisi tehdä toisin...

In the 2 years since 'A Beautiful Lie' was released, nearly a fourth of the artic ice shelf has disappeared. This represents a loss of a sea ice roughly equal to size of California and Texas combined or nearly five Britains.

The time to act is now.

Please join us: abeautifullie.orgMuse, MK Ultra

The wavelenght gently grows
Coercive notions re-evolve
A universe is trapped inside a tear
It resonates the core
Creates unnatural laws
Replaces love and happiness with fear

(Chorus)
How much deception can you take?
How many lies will you create?
How much longer until you break?
Your mind's about to fall

And they are breaking through
They are breaking through
Now we're falling
We are losing control

Invisible to all
The mind becomes a wall
All the history deleted with one stroke

(Chorus)


Liian usein jätämme näitä asioita miettimättä, sillä ne eivät ole osana päivittäistä elämäämme. Musen ajatuksia herättävä Mk Ultra -kappale on valittu hyvin tähän videoon. Kehitysmaissa ja Intiassa pienet lapset joutuvat töihin, sillä heidän täytyy tuoda rahaa perheelleen, jolloin koulunkäynti ei tule kuuloonkaan (videossa käsiteltiin farkkuja, joiden tekemiseen menee jokaista farkkuhousua kohden 10 000 litraa vettä), nuoret naiset ryhtyvät prostituoiduiksi, jotta saisivat edes jotain rahaa elatukseensa, ja tietämättämämme maailmalla siivoojilla on erityisen huonot olot; heitä arvostellaan, pahoinpidellään, heille huudetaan ja heitä kohdellaan kaltoin. Jos jokainen maailman ihminen näkisi tämän videon, sitä tuskin osattaisiin sulattaa täysin ja se leimattaisiin valheeksi. Kaikki tässä videossa on kuitenkin totta ja tällaista tapahtuu joka päivä ympäri maailmaa.

Some things cost more than you realise.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!